Word sponsor van Beelease

Bijen zijn van levensbelang voor de natuur en voor ons voedsel.
Het gaat niet goed met de insecten en helemaal niet met bijen. Door verlies aan habitat en gebruik van pesticiden zijn in Europa de laatste 30 jaar 76% van de insecten verdwenen. De honingbij wordt ook bedreigd en wordt bovendien ziek van een parasiet. Deze parasiet bestrijden met gif werkt niet effectief. Daarom kweekt Beelease resistente kleine honingbijen die niet lijden onder stress en ziektes.   

SPONSOR
Stichting Beelease biedt bedrijven de mogelijkheid om op een professioneel verantwoorde wijze het behoud van de honingbij te steunen. Uw bedrijf wordt sponsor van een of meerdere bijenvolken en draagt daarmee bij aan het herstel van de bijenpopulatie in ons land. Uw
verantwoordelijkheid en betrokkenheid zijn nodig bij het herstel van de natuurlijke leefomgeving.
 
ANBI
Beelease heeft de ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling). Daarmee voldoet de stichting aan de bepalingen zoals vermeld in art. 32 van de Successiewet. Door deze status is het voor u mogelijk om via fiscaal aantrekkelijke mogelijkheden een schenking aan Beelease te doen.
 
 Vanaf 1 januari 2008 gelden de volgende fiscale voordelen:
  • een ANBI hoeft geen successierecht of schenkingsrecht te betalen over erfenissen en schenkingen die de ANBI ontvangt in het kader van het algemeen belang;

  • uitkeringen die de ANBI doet in het algemeen belang zijn vrijgesteld voor het recht van schenking;

  • Als een instelling door de Belastingdienst is aangewezen als een ANBI, kan een donateur, uiteraard binnen de daarvoor geldende regels, giften van de inkomsten- of vennootschapsbelasting aftrekken.

Meer informatie over aftrekken van giften

Het bedrag dat u schenkt komt dus volledig ten goede aan Beelease.

Meer informatie over fiscale zaken? Bel met de Belastingtelefoon op 0800 – 0543 of kijk op www.belastingdienst.nl .

Giften en Donaties

Wordt vriend van Beelease. Jouw hulp voor de behoud van de honingbijen is hard nodig!
Doneer en help ons het behoud van de bijen en honingbijen in het bijzonder. 

Jouw financiële bijdrage maakt het verschil. Hieronder tref je een betaalhulp aan. Met de donate van €25,-  word je Vriend van Beelease en ontvang de jaarlijkse ‘Vriendenbrief” over de voortgang van Beelease. Je ontvangt een uitnodiging als VIP voor de jaarlijkse Open Imkerij Dagen in de maand juli. 

Fruitboom leasen

[ Snel naar het formulier?    Klik Hier ]
INVESTEER in een fruitboom. Daar pluk niet alleen jij de vruchten van, maar ook de honingbij!

Stichting Beelease heeft ruim 60 fruitbomen waaronder oude rassen van appels, peren en pruimen. Voor de honingbijen van Beelease betekent dit een oase aan bloemen en voor ons een oogst van fruit. Beelease wilt graag mens en natuur verbinden en daarom is het project om fruitbomen te leasen ontstaan. Een win-win situatie.

HOE werkt het?

Door het hierboven staande formulier in te vullen lease jij een fruitboom voor 1 jaar en is de oogst in het najaar van jou. Tijdens het jaar kun je leren een fruitboom te onderhouden, helpen met het schoonhouden van de boomspiegels, maar al dat werk is geen verplichting..

Vul op het bestelformulier alle vragen in. Het aantal bomen is beperkt en we hebben niet voor iedereen elke fruitsoort ter beschikking. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

DE KOSTEN
Je huurt voor de periode van 1 jaar (een seizoen) een fruitboom voor €25,–  [€ 20,-. exclusief BTW] .  De gemiddelde opbrengst van een fruitboom kan 5 kilo fruit zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.  De leaseperiode loopt elk jaar voor de periode van 1 januari  tot en met 31 december en vervalt daarna.

Je kunt maximaal drie fruitbomen per persoon en per jaar leasen.

LET OP : Wanneer je een fruitboom via het digitale formulier adopteert, ga je automatisch akkoord met de voorwaarden. Deze zijn bindend zodra je betaling is ontvangen. Lees ze dus goed!

De voorwaarden lees je HIER

Translate »