Bijen op dak hotel Waldorf Astoria

Dkoningin arriveert in Rolls Royce e buurt en hotelgasten keken er toch even van op. Uit de Rolls Royce stapten afgelopen vrijdag, 1 mei, general manager Roberto Payer en imker Dirk Dekker met drie kostbare doosjes, die voorzichtig op fluweel werden gevleid. Lakeien in livrei brachten de bijenkoninginnen naar hun nieuwe werkverblijf op het groene dak van het hotel, waar hun gevolg van duizenden nijvere werksters al wachtte. In de tuin van het hotel applaudiseerden verraste verjaardagsgasten.

In navolging van Waldorf Astoria New York, dat enkele jaren geleden het initiatief nam voor de eigen honingproductie, zijn in Amsterdam drie bijenkasten geplaatst. Bij gunstige omstandigheden kan het bijenvolk komende koningin arriveert in RR 2zomer tot een omvang groeien van 150.000 – 180.000, goed voor de productie van tientallen kilo’s honing.

Met het sponsoren van de bijenkasten van Stichting Beelease draagt Waldorf Astoria Amsterdam bij aan het verbeteren van de voedselketen in de stadsnatuur. Het stimuleren van gebruik van eigen natuurlijke voedselbronnen is een van de uitgangspunten van het duurzaamheidsprogramma van moederbedrijf Hilton Worldwide.   

opdak gouden kooites