Kruidenworkshops

NIEUW :        Kruidenworkshops op maat bij stichting Beelease
                    In samenwerking met Gerry Boots     
                    (kruidengeneeskundige)

 

Ontdek de wereld van de Kruiden
Vanaf juni 2016 is het mogelijk om bij Beelease een workshop op maat te volgen die bedoeld is voor iedereen die meer wil weten van kruiden. U leert wat mogelijk is met kruiden zowel medisch, cosmetisch als culinair.

Het is mogelijk om met een vriendenclub, familie of een andere groep een gezellige en leerzame dag of dagdeel verzorgd te krijgen in het leslokaal van Beelease of op locatie.

Kies uit de volgende thema’s:

18 juni van 10.00-12.30 uur. 
Thema Kruiden en Cosmetica

In deze workshop maak je pure huidverzorgende producten met kruiden.We gaan een gezichtsmasker, een heerlijke massage olie, een lippenbalsem en/of een deodorant maken.

18 juni van 13.30-16.00 uur.
Kruidencrème of balsem maken

De balsem of crème die u in deze workshop maakt is een weldaad voor de huid, met eerlijke materialen zonder kunstmatige toevoegingen, o.a. jojobaolie, kruidenolie en bijenwas of natuurlijke emulgator. U leert wat kruiden voor de huid kunnen betekenen. U kunt bijvoorbeeld een zalf maken tegen jeuk of acne. Of een heerlijke dagcrème. Met etherische olie maak je de balsem of crème echt af.

16 juli 10.00-12.30 uur. 
Thema eten uit de natuur

Wat hebben lokale wilde planten te bieden voor fijnproevers? We duiken de natuur in en oogsten wat er op dat moment beschikbaar is om ermee aan de slag. Het resultaat van ons experiment eten we gezamenlijk op of neem je mee naar huis.

””